moje slast!
Tak to vypadá, že k receptu na semínkový chléb se asi nedostanu :-)! Vždycky jej něco upřednostní - jako právě v tomto případě TENTO KRÉM!
Jelikož jsem nejednomu mlsounovi slíbila jeho recept, tak mi nezbývá než využít chvíle odpočinku mých dětí a vrhnout se do zveřejňování této laskominy!
Krém má všestranné využití:
Můžete jej zvolit jako:
- náplň do dortu
- ozdobu na koláč
- ozdobu na cupcakes (muffiny)
- nebo si jej dopřát jen tak v misce s ovocem a kokosovými lupínky
- přidat jej do ranní kaše
- nebo jej lžičkou dlabat, když na vás přijde mlsná.....
Já vyzkoušela všechny možnosti! A navíc jsem jím ještě potřela těsto na kynuté šneky a taky to byla mňamka! Ale o tom zase příště....
Na pořádnou zásobu krému budete potřebovat:
- 1 plechovku (400ml) kokosového mléka (nejradši mám z Lídlu, ale mají je tam jen v rámci Asijského týdne)
- 250g tvarohu (nebo ricotty)
- 200g hořké čokolády (od 56% obsahu kakaa po 85%)
- 125g másla
- vanilka
V rendlíku s nepřilnavým dnem rozpusťte máslo a čokoládu.
Přilijte a vmíchejte metličkou kokosové mléko.
A na závěr stáhněte rendlík ze sporáku a vmíchejte tvaroh a vanilku.
Vše míchejte do té doby než vám vznikne jednolitá směs.
Můžete přidat také 2-4 lžíce rumu nebo 2-4 lžíce mletých ořechů...Případné kombinace už jsou jen na vás ;)!
Nechte chvíli zchladnout a poté podávejte!!
Přeji dobrou HŘÍŠNOU chuť!!!
s ovocem... |
na palačince Kulince |
Ve šnecích |
Na bábovce |
![]() |
V kaši :-))))) |