netradiční
Tak jsem začala zkoušet pár receptů z mé nové Cukrfree kuchařky a musím uznat, že ačkoliv nejsem vyloženě cukrfree, tak mi zatím všechny MOC chutnaly!!! A nejvíc asi tento koláč, který jsem poupravila dle svých chuťových buněk a jednoho pěkného večera jsme si na něm s kamarádkou pěkně pošmákly ;)!!!!
Na 1 menší obdélníkový plech budete potřebovat:
- 100g lučiny (nebo žervé)
- 100g pomazánkového másla
- 100g mandlí
- 50g kokosu (nebo 100g pohankové mouky, pokud by vám ten kokos moc vadil, ale nebojte se toho!)
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1 balení mraženého listového špenátu
- 100g strouhaného sýra
- 3 vejce
- máslo nebo kokosový olej na vymazání plechu
Špenát rozmrazte.
Mandle s kokosem rozmixujte na mouku.
Lučinu smíchejte s pomazánkovým máslem, sýrem a vejci.
Vzniklou ořechovou mouku smíchejte s kypřícím práškem a solí a všechnu směs přimíchejte k rozmíchané lučině s máslem, sýrem a vejci.
Přidejte rozmrazený a zcezený špenát a vše spolu promíchejte.
Vlijte na vymazaný plech, můžete ještě posypat semínky, a dejte péct do trouby vyhřáté na 200st.
Pečte 30min.
Podávejte teplé nebo studené s kopečkem zakysané smetany ;)!
Přeji vám dobré NETRADIČNÍ chutnání :-)!!!!