pátek 13. ledna 2017

Špenátovo-mandlový koláč

netradiční



Tak jsem začala zkoušet pár receptů z mé nové Cukrfree kuchařky a musím uznat, že ačkoliv nejsem vyloženě cukrfree, tak mi zatím všechny MOC chutnaly!!! A nejvíc asi tento koláč, který jsem poupravila dle svých chuťových buněk a jednoho pěkného večera jsme si na něm s kamarádkou pěkně pošmákly ;)!!!!


Na 1 menší obdélníkový plech budete potřebovat:

  • 100g lučiny (nebo žervé)
  • 100g pomazánkového másla
  • 100g mandlí
  • 50g kokosu (nebo 100g pohankové mouky, pokud by vám ten kokos moc vadil, ale nebojte se toho!)
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 balení mraženého listového špenátu
  • 100g strouhaného sýra
  • 3 vejce
  • máslo nebo kokosový olej na vymazání plechu


Špenát rozmrazte.
Mandle s kokosem rozmixujte na mouku.
Lučinu smíchejte s pomazánkovým máslem, sýrem a vejci.
Vzniklou ořechovou mouku smíchejte s kypřícím práškem a solí a všechnu směs přimíchejte k rozmíchané lučině s máslem, sýrem a vejci.
Přidejte rozmrazený a zcezený špenát a vše spolu promíchejte.

Vlijte na vymazaný plech, můžete ještě posypat semínky, a dejte péct do trouby vyhřáté na 200st.
Pečte 30min.

Podávejte teplé nebo studené s kopečkem zakysané smetany ;)!





Přeji vám dobré NETRADIČNÍ chutnání :-)!!!!