čtvrtek 9. února 2017

Zimní přesnídávka

řepová



Na cizí názvy si moc nepotrpím, takže když jsem na instagramu viděla spoustu fotek této nádhery s názvem Smoothie bowl, tak mě to oslovovalo pouze svým vzhledem...
Připadalo mi to příliš pracné, zdobené...a málo syté...
Nakonec si ale o tento pokrm mé tělo samo řeklo! A nyní si troufám tvrdit, že tato přesnídávka a  můj kurkumový krém (a hektolitry Sonnentorového čaje s medem a zázvorem) mě každé ráno stavěly na nohy z celonočního kojení a smrkání. 

Schválně toto pyré nazývám přesnídávkou, neboť mi takový název přijde zcela patřičný. 
Je to totiž pořádná dávka vitamínů před snídaní!
Ti, kteří moc snídat nepotřebují ji samozřejmě mohou za kompletní snídani považovat, já (pokud nejsem zrovna nemocná a bez chuti na jídlo) ji ale většinou ještě něčím doplňuji, buď rovnou nebo chvíli na to v podobě svačiny.


Na 2-3 porce Zimní přesnídávky budete potřebovat:

  • 1 uvařenou červenou řepu (nebo 2 menší)
  • 1 pomeranč
  • 1 kiwi
  • 1 jablko
  • 50ml kokosového mléka (nebo jiného mléka či vody)


Na ozdobení:
strouhaný kokos, jakákoliv semínka nebo ořechy, pokrájené ovoce, čokoláda, kakao







Kiwi a pomeranč oloupeme a spolu s jablkem a uvařenou řepou (kupuju v Albertu nebo v Lídlu už předvařenou) vložíme do mixéru.
Rozmixujeme na pyré a přilijeme kokosové mléko nebo vodu či smetanu.
Ještě chvíli mixujeme.
Poté přelijeme do rendlíku a povaříme - do bodu varu.
Rozlijeme do misek a ozdobíme tím, co máme rádi a ještě teplé podáváme.

Já si k tomu dávám většinou (domácí) celozrnný loupák nebo si to posypu granolou či müsli drobenkou.



Přeji dobrou ZDRAVOU chuť!!!!