pátek 28. dubna 2017

Hroznové muffiny

vegan



Nejsem příznivce jednoho směru zdravé výživy, ale ráda vyzkouším z každého něco - a v tom vidím právě ten nejlepší směr. Takže se mezi lepkovými a bezlepkovými muffinami u nás objeví také varianta bez lepku, vajec a laktózy.
Tyto muffiny jsem také napekla na svou první přednášku o výživě a sklidily velký úspěch, takže dodržuji slib a zveřejňuji mé Kulinářské tajemství :-)!

Na 18ks muffinů budete potřebovat:

  • 400g pohankové mouky (nebo 200g pohankové a 200g špaldové, pokud vám nevadí lepek)
  • 120g ovesných vloček
  • 400ml kokosového mléka (1 plechovka)
  • 100ml cideru nebo ovocného piva
  • 300g hroznového vína
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 100g třtinového cukru
  • 40g vanilkového cukru



Troubu si předehřejte na 180st. (horkovzdušnou na 160st.)
Mouku smíchejte s ovesnými vločkami, kypřícím práškem a mletou skořicí.
V druhé míse smíchejte kokosové mléko s cukrem a ciderem.
Tekutou směs přimíchejte k suché směsi a důkladně promíchejte.
Hroznové víno omyjte a kuličky rozřízněte napůl.
Vsypte je do těsta a vše spolu pomocí stěrky prohnětejte.
Pomocí lžíce dávejte těsto do muffinových formiček.
Ozdobte kuličkou hroznového vína, vložte do trouby a pečte 45minut.

Po vychladnutí podávejte!



PŘEJI DOBROU MUFFINOVOU CHUŤ!!!