čtvrtek 20. dubna 2017

Mrkvový nepečený koláč

raw



Neodolala jsem pokušení vyzkoušet taky něco z nepřeberného množství receptů na všelijaké superzdravé dortíky a raw koláče....Věděla jsem, že s tím doma moc nepochodím, neboť  jak už to tak bývá, tak manžel neholduje kombinaci ovoce/zeleniny s ořechy a sušeným ovocem. Eliška si dá jeden kousek a dost...takže jsem musela vytvořit něco, co mi bude zatraceně chutnat, jelikož mě čeká nelehká zkouška: spořádat celý koláč sama :-)!!!!! 
Naštěstí mám kamarádky, které mě nikdy nenechají ve štychu :-*
"Vítězný" recept mám z fitnessguru.cz


Na 1 obdélníkovou formu budete potřebovat:
  • 4 mrkve
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 šálek ořechů/semínek
  • 1 šálek sušených datlí
  • 1/2 šálku teplé vody
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička mleté skořice
* 1 šálek = 125ml


Poleva: 100g kvalitní hořké čokolády, 1 lžíce kokosového oleje

Vločky smíchejte s ořechy a kokosem a v elektrickém sekáčku rozmixujte na "mouku". 
Vysypejte do mísy a přidejte koření.
Sušené datle rozmixujte s rozinkami, vodou a medem.
Mrkve oškrabejte a nastrouhejte buď na struhadle na jemno nebo taky v sekáčku na "drť".
Vše přidejte k suché směsi z vloček a ořechů a rukama prohnětejte v těsto.






Formu si vystelte pečícím papírem a těsto do ní pomocí rukou vtlačte. 
Můžete si pomoci okraji pečícího papíru, ať máte hladký a rovný povrch koláče.






Mezitím si rozpusťte 100g čokolády s 1 lžící kokosového oleje a poté touto polevou koláč přelijte.
Posypejte strouhaným kokosem.

(můžete ale použít třeba tvarohový krém místo čokoládové polevy. Ten vytvoříte smícháním 250g vaničkového tvarohu s dvěmi lžícemi medu a špetky vanilky)





Schovejte do chladu přes noc nebo minimálně na 2 hodiny.










Koláč vydrží 7 dní.

PŘEJI VÁM DOBROU ZDRAVOU CHUŤ