raw
Neodolala jsem pokušení vyzkoušet taky něco z nepřeberného množství receptů na všelijaké superzdravé dortíky a raw koláče....Věděla jsem, že s tím doma moc nepochodím, neboť jak už to tak bývá, tak manžel neholduje kombinaci ovoce/zeleniny s ořechy a sušeným ovocem. Eliška si dá jeden kousek a dost...takže jsem musela vytvořit něco, co mi bude zatraceně chutnat, jelikož mě čeká nelehká zkouška: spořádat celý koláč sama :-)!!!!!
Naštěstí mám kamarádky, které mě nikdy nenechají ve štychu :-*
"Vítězný" recept mám z fitnessguru.cz
Na 1 obdélníkovou formu budete potřebovat:
- 4 mrkve
- 1 šálek ovesných vloček
- 1 šálek strouhaného kokosu
- 1 šálek ořechů/semínek
- 1 šálek sušených datlí
- 1/2 šálku teplé vody
- 1/2 šálku rozinek
- 1 lžíce medu
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička mleté skořice
* 1 šálek = 125ml
Poleva: 100g kvalitní hořké čokolády, 1 lžíce kokosového oleje
Vločky smíchejte s ořechy a kokosem a v elektrickém sekáčku rozmixujte na "mouku".
Vysypejte do mísy a přidejte koření.
Sušené datle rozmixujte s rozinkami, vodou a medem.
Mrkve oškrabejte a nastrouhejte buď na struhadle na jemno nebo taky v sekáčku na "drť".
Vše přidejte k suché směsi z vloček a ořechů a rukama prohnětejte v těsto.
Formu si vystelte pečícím papírem a těsto do ní pomocí rukou vtlačte.
Můžete si pomoci okraji pečícího papíru, ať máte hladký a rovný povrch koláče.
Mezitím si rozpusťte 100g čokolády s 1 lžící kokosového oleje a poté touto polevou koláč přelijte.
Posypejte strouhaným kokosem.
(můžete ale použít třeba tvarohový krém místo čokoládové polevy. Ten vytvoříte smícháním 250g vaničkového tvarohu s dvěmi lžícemi medu a špetky vanilky)
Schovejte do chladu přes noc nebo minimálně na 2 hodiny.
Koláč vydrží 7 dní.
PŘEJI VÁM DOBROU ZDRAVOU CHUŤ