na snídu i k večeři
Objevila jsem skvělé stránky plné zajímavých a zdravých receptů a tak jsem neváhala a hned recepty i testovala a upravovala.
Nejvíc se mi líbil recept na tyto housky, které chutnají skvěle!!! A to i přes neobvyklé ingredience.
Jablko dodá těstu vláčnost a příjemnou nakyslost. Mandle nebo ovesné vločky zase zajistí sytost.
Na 8 housek budete potřebovat:
- 100g špaldové mouky (máte-li doma pohankovou nebo žitnou či jinoou bezlepkovou tak dejte 60g špaldové mouky a 40g té druhé)
- 20g mletých mandlí, ovesných vloček nebo kokosu
- 3 lžíce psyllia (nebo 1 lžíce chia semínek)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1 jablko
- 4 vejce
- 100g semínek (slunečnicová, dýňová, sezamová, lněná....)
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, mletými mandlemi a solí.
Jablko oloupejte, nakrájejte a rozmixujte. Přimíchejte k němu psyllium nebo chia semínka a vejce - nechejte chvíli stát (10minut).
Tuto směs přimíchejte k mouce, přidejte 50g semínek a vše důkladně promíchejte.
Troubu předehřejte na 200st.
Plech vystelte pečícím papírem.
Pomocí lžíce naneste těsto na plech do 8 hromádek a každou hromádku ještě posypejte semínky.
Pečte 18-20minut.
Po vychladnutí podávejte s máslem nebo k salátu!
PŘEJI DOBROU JARNÍ CHUŤ!!!