pondělí 3. dubna 2017

Semínkové housky

na snídu i k večeři



Objevila jsem skvělé stránky plné zajímavých a zdravých receptů a tak jsem neváhala a hned recepty i testovala a upravovala.
Nejvíc se mi líbil recept na tyto housky, které chutnají skvěle!!! A to i přes neobvyklé ingredience.
Jablko dodá těstu vláčnost a příjemnou nakyslost. Mandle nebo ovesné vločky zase zajistí sytost.

Na 8 housek budete potřebovat:

  • 100g špaldové mouky (máte-li doma pohankovou nebo žitnou či jinoou bezlepkovou tak dejte 60g špaldové mouky a 40g té druhé)
  • 20g mletých mandlí, ovesných vloček nebo kokosu
  • 3 lžíce psyllia (nebo 1 lžíce chia semínek)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 jablko
  • 4 vejce
  • 100g semínek (slunečnicová, dýňová, sezamová, lněná....)

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, mletými mandlemi a solí.
Jablko oloupejte, nakrájejte a rozmixujte. Přimíchejte k němu psyllium nebo chia semínka a vejce - nechejte chvíli stát (10minut).
Tuto směs přimíchejte k mouce, přidejte 50g semínek a vše důkladně promíchejte.
Troubu předehřejte na 200st.
Plech vystelte pečícím papírem.
Pomocí lžíce naneste těsto na plech do 8 hromádek a každou hromádku ještě posypejte semínky.

Pečte 18-20minut.

Po vychladnutí podávejte s máslem nebo k salátu!

,

PŘEJI DOBROU JARNÍ CHUŤ!!!