čtvrtek 11. května 2017

Mrkvové muffiny

moji favorité



Dostala jsem za úkol upéct bezlepkové muffiny bez vajec a laktózy, tak jsem si jednoho dne opět lehla do svých knih a načerpávala inspirace...a vyšly z toho tyto bezkonkurenční bochánky, které jsem pojídala se zakysanou smetanou ještě teplé a nahradila jimi právě připravený oběd :-))) 


Na 18 menších muffinů nebo 12 velkých, budete potřebovat:


  • 400g rýžové mouky
  • 120g oříškového másla (já měla mandle-kokos od šufánka)
  • 1 jablko
  • 1 lžíce chia semínek
  • 3 mrkve
  • 200g datlí
  • 300ml rýžového mléka
  • 100g medu
  • špetka soli
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • plátky kokosu na ozdobu


Datle rozmixujeme (v elektrickém sekáčku nebo mixéru) s mlékem, medem, jablkem, chia semínky, vejcem a pokrájenými mrkvemi.
Vzniklou směs vlijeme do mísy.
Přimícháme oříškové máslo, vsypeme mouku se špetkou soli a kypřícím práškem.
Důkladně promícháme a poté pomocí lžíce klademe do připravených muffinových forem.
Pečeme při 180st., 40-45min.

Poté se je pokusíme nechat zchladnout :-)




Já je mám nejraději s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou - ale nemléčňáci si je můžou dát jen tak nebo s rýžovým jogurtem.




PŘEJI DOBROU ZDRAVOU CHUŤ!!!