moji favorité
Dostala jsem za úkol upéct bezlepkové muffiny bez vajec a laktózy, tak jsem si jednoho dne opět lehla do svých knih a načerpávala inspirace...a vyšly z toho tyto bezkonkurenční bochánky, které jsem pojídala se zakysanou smetanou ještě teplé a nahradila jimi právě připravený oběd :-)))
Na 18 menších muffinů nebo 12 velkých, budete potřebovat:
- 400g rýžové mouky
- 120g oříškového másla (já měla mandle-kokos od šufánka)
- 1 jablko
- 1 lžíce chia semínek
- 3 mrkve
- 200g datlí
- 300ml rýžového mléka
- 100g medu
- špetka soli
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- plátky kokosu na ozdobu
Datle rozmixujeme (v elektrickém sekáčku nebo mixéru) s mlékem, medem, jablkem, chia semínky, vejcem a pokrájenými mrkvemi.
Vzniklou směs vlijeme do mísy.
Přimícháme oříškové máslo, vsypeme mouku se špetkou soli a kypřícím práškem.
Důkladně promícháme a poté pomocí lžíce klademe do připravených muffinových forem.
Pečeme při 180st., 40-45min.
Poté se je pokusíme nechat zchladnout :-)
Já je mám nejraději s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou - ale nemléčňáci si je můžou dát jen tak nebo s rýžovým jogurtem.
PŘEJI DOBROU ZDRAVOU CHUŤ!!!