plný čokolády!
Na Den maminek jsem měla chuť dopřát si něčeho, čeho mám ve svém jídelníčku pomálu - a momentálně to vyhrála bílá mouka a čokoláda :-)!
Na anglických stránkách jsem objevila úžasný recept, který mi vehnal sliny do úst a tak jsme se s Eli pustili do pečení (které nám zabralo cca 15minut!!!)
Je to rychlovka všech rychlovek. nejdéle trvá nakrájet čokoládu :-)
Takže pokud chcete udělat svým maminkám nebo chuťovým pohárkům radost, tak mohu tento chlebík směle doporučit.
Tentokrát mu název Chlebík náležitě patří, neboť se do něj nedává takové množství cukru, ale jen 2 lžíce rýžového sirupu (nebo třtinového cukru).
Na 1 chlebíkovou formu budete potřebovat:
- 250g hladké mouky
- 200g kvalitní čokolády
- 2 lžíce rýžového sirupu (nebo třtinového cukru)
- 100-200g borůvek (nebo jahod či jiného drobného ovoce)
- 100g másla (nebo 50g kokosového oleje)
- 2 vejce
- 100g jogurtu
- 1 prášek do pečiva
- 2 špetky soli
Troubu si předehřejte na 180st.
Chlebíkovou formu vystelte pečícím papírem.
Máslo nechejte trochu povolit (v mikrovlnce nebo půl hodiny na kuchyňské lince).
Poté jej vyšlehejte s vejci, sirupem, a jogurtem.
Ve velké míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a solí.
Přilijte vyšlehanou směs a promíchejte.
Přidejte nakrájenou čokoládu na kostičky a borůvky.
Pomocí stěrky opatrně promíchejte a vlijte do formy.
Pečte 45minut.
Poté nechejte úplně zchladnout (což jsem nevydržela a tak mi čokoláda tekla po prstech, ale i to má své kouzlo :-)) a podávejte s dobrou kávou.
Můžete si k tomu přidat ještě jogurt nebo zakysanou smetanou a dokonalost budete mít před očima!
PŘEJI VÝTEČNOU CHLEBÍKOVOU CHUŤ!!