pro dva
Po příjezdu z dovolené jsem nemohla jinak, než nám vytvořit nějakou prima návratovou snídani! Měla jsem to ovšem trochu ztížené, neboť jsem musela dílo vytvořit pouze ze zbylých - a trvanlivých surovin...Našla jsem ovesnou mouku (mleté ovesné vločky), mandlovou smetanu (trvanlivou ze zdravé výživy, kde byla zrovna v akci), poslední dvě vajíčka a borůvky z mrazáku....A tak z toho vznikla tato parádní palačinka pro mě a mého muže :-)! Přelili jsme si ji vlastním bezovým sirupem a náramně jsme si pošmakovali!
Na 2 porce budete potřebovat:
- 200ml mandlové smetany
- 50ml mléka
- 125g ovesné mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce medu nebo bezového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje na opečení
- špetka soli
Mouku smíchanou se solí prosijte do mísy. V hrnečku prokvedlejte smetanu se žloutky a medem nebo sirupem a směs za stálého míchání metličkou vmíchejte do mouky. Získat byste měli lívancové těsto. Nechte ho čtvrt hodiny odpočinout.
Mezitím ušlehejte z bílků pevný sníh a pak ho zlehka smíchejte s těstem.Na velké pánvi (ke které máte poklici) zvolna rozehřejte olej.
Vlijte polovinu těsta a na něj nasypte borůvky, na ni vlijte zbytek těsta.
Přiklopte, počkejte, až bude spodní strana opečená, a pak pomocí vařečky a obracečky palačinku otočte (nebo přesuňte na druhou rozpálenou pánev).
Hotovou palačinku přesuňte do nahřáté mísy, přikryjte a po chvíli podávejte s bezovým sirupem nebo domácí zavařeninou či řeckým jogurtem!
A budete si chrochtat, tak jako MY!
Přejeme výtečnou palačinkovou chuť!!