úterý 27. června 2017

Ovesná palačinka

pro dva



Po příjezdu z dovolené jsem nemohla jinak, než nám vytvořit nějakou prima návratovou snídani! Měla jsem to ovšem trochu ztížené, neboť jsem musela dílo vytvořit pouze ze zbylých - a trvanlivých surovin...Našla jsem ovesnou mouku (mleté ovesné vločky), mandlovou smetanu (trvanlivou ze zdravé výživy, kde byla zrovna v akci), poslední dvě vajíčka a borůvky z mrazáku....A tak z toho vznikla tato parádní palačinka pro mě a mého muže :-)! Přelili jsme si ji vlastním bezovým sirupem a náramně jsme si pošmakovali!

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 200ml mandlové smetany
  • 50ml mléka
  • 125g ovesné mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu nebo bezového sirupu
  • 2 lžíce kokosového oleje na opečení
  • špetka soli



Mouku smíchanou se solí prosijte do mísy. V hrnečku prokvedlejte smetanu se žloutky a medem nebo sirupem a směs za stálého míchání metličkou vmíchejte do mouky. Získat byste měli lívancové těsto. Nechte ho čtvrt hodiny odpočinout.
Mezitím ušlehejte z bílků pevný sníh a pak ho zlehka smíchejte s těstem.Na velké pánvi (ke které máte poklici) zvolna rozehřejte olej. 

Vlijte polovinu těsta a na něj nasypte borůvky, na ni vlijte zbytek těsta. 
Přiklopte, počkejte, až bude spodní strana opečená, a pak pomocí vařečky a obracečky palačinku otočte (nebo přesuňte na druhou rozpálenou pánev).

Hotovou palačinku přesuňte do nahřáté mísy, přikryjte a po chvíli podávejte s bezovým sirupem nebo domácí zavařeninou či řeckým jogurtem!

A budete si chrochtat, tak jako MY!










Přejeme výtečnou palačinkovou chuť!!