sobota 1. července 2017

Jahodová bublanina

"knedlíková"



Máte-li doma poslední zbytky jahod, nebo jste si zavčas nějakou část zamrazili a honí vás jahodová mlsná, tak doporučuji vyzkoušet tento recept;)! Je vhodný pro alergiky na laktózu či lepek, protože se dá udělat čistě z rýžové mouky a ze sojového zakysaného mléka a výsledek to nijak neohrozí!
Buchta je velice vláčná a mým kamarádkám chutnala jako jahodové knedlíky, ale to nikomu nevadilo, protože kdo nemá rád jahodové knedlíky, že :-)?!
Takže pokud jsem Vás dostatečně navnadila, můžete se směle pustit do díla. 
Ingredience jsou následující:

Na 1 obdélníkovou formu budete potřebovat:

  • 2 hrnky rýžové mouky (nebo 1 hrnek rýžové a 1 hrnek hladké mouky)
  • 1 hrnek jogurtu
  • 1/2 hrnku mléka (např. kokosovo-rýžové)
  • 2 hrnky jahod
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli
  • vanilka


* 1 hrnek = 150g

Pečící formu si vymažte kokosovým olejem (a můžete také vysypat kokosem)
Troubu si předehřejte na 180st.
Rýžovou mouku smíchejte se špetkou soli a s kypřícím práškem.
Mléko rozšlehejte s jogurtem, vejcem, třtinovým cukrem a vanilkou.
Tekutou směs vlijte do suché a vše důkladně promíchejte.
Přisypejte na čtvrtinky nakrájené jahody, zlehka promíchejte a poté vlijte do připravené vymazané formy.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte 40-45min.

Po vychladnutí podávejte!


Přejeme vám výtečnou letní jahodovou chuť!!