"knedlíková"
Máte-li doma poslední zbytky jahod, nebo jste si zavčas nějakou část zamrazili a honí vás jahodová mlsná, tak doporučuji vyzkoušet tento recept;)! Je vhodný pro alergiky na laktózu či lepek, protože se dá udělat čistě z rýžové mouky a ze sojového zakysaného mléka a výsledek to nijak neohrozí!
Buchta je velice vláčná a mým kamarádkám chutnala jako jahodové knedlíky, ale to nikomu nevadilo, protože kdo nemá rád jahodové knedlíky, že :-)?!
Takže pokud jsem Vás dostatečně navnadila, můžete se směle pustit do díla.
Ingredience jsou následující:
- 2 hrnky rýžové mouky (nebo 1 hrnek rýžové a 1 hrnek hladké mouky)
- 1 hrnek jogurtu
- 1/2 hrnku mléka (např. kokosovo-rýžové)
- 2 hrnky jahod
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce kokosového oleje
- špetka soli
- vanilka
* 1 hrnek = 150g
Pečící formu si vymažte kokosovým olejem (a můžete také vysypat kokosem)
Troubu si předehřejte na 180st.
Rýžovou mouku smíchejte se špetkou soli a s kypřícím práškem.
Mléko rozšlehejte s jogurtem, vejcem, třtinovým cukrem a vanilkou.
Tekutou směs vlijte do suché a vše důkladně promíchejte.
Přisypejte na čtvrtinky nakrájené jahody, zlehka promíchejte a poté vlijte do připravené vymazané formy.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte 40-45min.
Po vychladnutí podávejte!
Přejeme vám výtečnou letní jahodovou chuť!!