čtvrtek 13. července 2017

Ovesný chlebíček II.

na milion způsobů



Pokud jde o snídaňové chlebíčky, tak mě snad žádný recept nenechá chladnou a když jsem během třídění receptů narazila na tento od Markéty Pavleje, tak jsem jej musela hned vyzkoušet...A dopadlo to tak, že už máme doma jeho 3. variantu :-)!
Představím vám všechny možnosti a potom už je jen na Vás, která Vás nejvíce uchvátí.

Na 1 chlebíkovou formu budete potřebovat:

  • 2 a 1/2 hrnku celozrnné mouky (já použila pohankovou a žitnou)
  • 1 hrnek propláchnutých ovesných vloček
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3/4 hrnku sirupu (javorového, rýžového, datlového, bezového)
  • 1/3 hrnku řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 1 hrnek bílého jogurtu


Navíc (není to ale nutné): 1 hrnek oblíbené ingredience (brusinky, rozinky, čokoláda, nastrouhané jablko, banán, borůvky, ořechy....)

*1 hrnek = 150g

Troubu si předehřejte na 175st.
Chlebíčkovou formu vystelte pečícím papírem.
Ve velké míse smíchejte suché ingredience (mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl).
V druhé míse vyšlehejte mokré ingredience (ovesné vločky, sirup, vejce, olej, jogurt).
Tyto mokré ingredience přimíchejte do k suchým a poté těsto vlijte do připravené formy.

Pečte v troubě cca 40minut.

Podávejte pomazané chia marmeládou, kokosovým máslem nebo jen tak ke kávičce.


PŘEJI VÝTEČNOU CHLEBÍKOVOU CHUŤ