pondělí 23. října 2017

Dýňové bábovky

mini



Venku je nevlídně, tak jsme se dneska pustili do pečení těchto báboviček, které jsem si nedávno pořídila v Ikei. Recept je jednoduchost sama a využila jsem do něj všechny přísady, které mi doma už nějakou chvíli ležely ladem.
Výsledná chuť je velice podobná tradiční bábovce, takže kdo chce, může si svůj kousek ještě poprášit moučkovým cukrem nebo přelít javorovým sirupem.
A snídaně je jak vyšitá!

Časová náročnost:


  • Příprava:        15 minut
  • Doba pečení:  40 minut


Na 3 keramické bábovky (nebo 1 menší bábovkovou formu nebo 1 menší chlebíčkovou formu) budete potřebovat:


  • 1 dýně (špagetová nebo hokkaidó)
  • 2 vejce
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 125g špaldové mouky
  • 125g kukuřičné mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • pár kapek vanilky
  • 2 lžíce kakaa
- na závěr: kokosový olej na vymazání formiček a 3 lískové ořechy na ozdobení


Použila jsem špagetovou dýni, kterou jsem den předtím pekla (spolu s jiným jídlem:-)) v troubě cca 45minut při 180st.
Poté jsem ji rozpůlila, vydlabala semínka a zbytek jsem pomocí vidličky naškrabala do misky.
Vejce jsem metličkou rozmíchala s javorovým sirupem, vanilkou, olejem, špetkou soli a vnitřkem dýně.
Poté jsem přimíchala mouky s kypřícím práškem a skořicí.
Keramické bábovičky jsem si vymazala kokosovým olejem.
Troubu jsem předehřála na 180st.
Do báboviček jsem vlila 2/3 těsta.
Zbylou 1/3 těsta jsem smíchala s kakaem a poté jsem ji pomocí lžíce vetřela do připraveného těsta ve formičkách.
Každou bábovku jsem ozdobila lískovým ořechem a vložila jsem je do trouby.
Pekla jsem je 40minut.

Po zchladnutí jsem je vyklopila a s rodinkou snědla :-)!







Přejeme DOBROU CHUŤ!!






Žádné komentáře:

Okomentovat