nejen pro děti
Na nedělní ráno nám vždycky připravuji nějakou zajímavější snídani, na které si pochutnáme opravdu všichni!
A vzhledem k množství jablek, které se nám doma octlo a náhodnému setkání s tímto zajímavým receptem od Hanky Zemanové nám to nedalo a pustily jsme se s Eliškou v sobotu odpoledne do kuchtění tohoto pudingu.
A večer jsme usínaly s libým pocitem, že si tu dobrotu ráno dáme!!!
Na 4-6 porcí budete potřebovat:
- 750g jablek a hrušek
- 1 lžíce másla
- 1 lžička perníkového koření
- 1 vanilkový puding
- 50ml javorového sirupu (nebo medu)
- 400ml moštu
- 150ml mléka
- vanilka
- lískové ořechy na ozdobu
- 100g nadrcených perníčků/sušenek na vysypání dna misky
Jablka a hrušky nakrájíme na kostky.
Máslo vložíme do hrnce a rozpustíme jej.
Poté přidáme nakrájené hrušky a jablka, zaprášíme je kořením, zalijeme javorovým sirupem a chvíli je opékáme.
Poté vlijeme mošt nebo džus a 10minut vše povaříme.
Sušenky nebo perníčky si rozdrobíme a nasypeme je na dno máslem (nebo kokosovým olejem) vymazaných misek.
V mléce rozmícháme pudingový prášek, který poté vlijeme do jablečné směsi.
1-2 minuty vše povaříme.
Zakápneme vanilkou, promícháme a vlijeme na sušenkové dno připravených misek.
Ozdobíme mletou skořicí a nasekanými lískovými ořechy.
Necháme 2 hodiny zchladnout (nebo přes noc) a poté podáváme.
TIP: Já mám tento puding nejraději na makovo-ovesné kaši (50g jemných ovesných vloček, 25g mletého máku, 50ml horké vody, 100ml mléka. Vše smíchat a 10-15 minut povařit. Doslazuji tímto pudingem nebo ještě javorovým sirupem nebo tekutým medem)
Přejeme vám dobrou podzimní chuť!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat