sobota 28. října 2017

Jablečný puding

nejen pro děti



Na nedělní ráno nám vždycky připravuji nějakou zajímavější snídani, na které si pochutnáme opravdu všichni!
A vzhledem k množství jablek, které se nám doma octlo a náhodnému setkání s tímto zajímavým receptem od Hanky Zemanové nám to nedalo a pustily jsme se s Eliškou v sobotu odpoledne do kuchtění tohoto pudingu.
A večer jsme usínaly s libým pocitem, že si tu dobrotu ráno dáme!!!

Na 4-6 porcí budete potřebovat:

  • 750g jablek a hrušek
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 vanilkový puding
  • 50ml javorového sirupu (nebo medu)
  • 400ml moštu
  • 150ml mléka
  • vanilka
  • lískové ořechy na ozdobu
  • 100g nadrcených perníčků/sušenek na vysypání dna misky



Jablka a hrušky nakrájíme na kostky.
Máslo vložíme do hrnce a rozpustíme jej.
Poté přidáme nakrájené hrušky a jablka, zaprášíme je kořením, zalijeme javorovým sirupem a chvíli je opékáme.
Poté vlijeme mošt nebo džus a 10minut vše povaříme.
Sušenky nebo perníčky si rozdrobíme a nasypeme je na dno máslem (nebo kokosovým olejem) vymazaných misek.
V mléce rozmícháme pudingový prášek, který poté vlijeme do jablečné směsi.
1-2 minuty vše povaříme. 
Zakápneme vanilkou, promícháme a vlijeme na sušenkové dno připravených misek.
Ozdobíme mletou skořicí a nasekanými lískovými ořechy.
Necháme 2 hodiny zchladnout (nebo přes noc) a poté podáváme.

TIP: Já mám tento puding nejraději na makovo-ovesné kaši (50g jemných ovesných vloček, 25g mletého máku, 50ml horké vody, 100ml mléka. Vše smíchat a 10-15 minut povařit. Doslazuji tímto pudingem nebo ještě javorovým sirupem nebo tekutým medem)



Přejeme vám dobrou podzimní chuť!!!



Žádné komentáře:

Okomentovat