fit verze
Od chvíle, kdy jsem do schránky obdržela časopis Apetit a díky němu si i zakoupila vaflovací formu, jsem těchto lívanců v podobě mřížky upekla nespočet.
Mám to tak vždycky, oblíbím si autora kuchařek nebo druh pokrmu - a pak jedu jak pila: Zkouším všechny varianty, všechny možné recepty, až natrefím na ten finální, nejchutnější - a můžu konečně klidně spát :-)!!!
A tady je můj favorit, co se vaflí týče. Nezastírám, že miluji různé kombinace zdravých a tělu prospěšných surovin, takže si jej můžete dopřát, ať už rýsujete do plavek nebo chcete mít jen dobrý pocit v břiše :-)!
Na 4-6 porcí budete potřebovat:
- 250g celozrnné mouky (použila jsem mix ovesné, jáhlové, špaldové)
- 100g 70% čokolády (používám z DM)
- 50ml datlového (nebo javorového) sirupu
- 25ml řepkového oleje
- 400ml podmáslí
- 1 vejce
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Čokoládu rozpusťte v rendlíku spolu s podmáslím.
Poté vlijte sirup, olej.
Vmíchejte vejce, špetku soli a postupně také mouky s kypřícím práškem.
Nechejte 5-10minut stát na lince.
Rozhřejte si vaflovač a poté vlijte potřebné množství (1 střední naběračka) na příslušnou plochu.
Pečte do doby signalizace (já mám silikonovou formu od Tescomy, která upeče vafle v troubě na 200st. za 15minut).
Poté podávejte s kopečkem ricotty, kokosového krému, mascarpone, jogurtu, tvarohu a přelité datlovým nebo javorovým sirupem.
Ideálně ještě posypané ovocem - ale v zimních měsících je to značně omezené :-)
Přeji výtečnou vaflovou chuť!!
Žádné komentáře:
Okomentovat