se špenátem
Moje snídaně poslední dny vypadají takto: špenátový celozrnný závin a jahodové jogurtové mléko (jahody nebo jahodová chia marmeláda, jogurt a stejné množství živočišného nebo rostlinného mléka). A nějak se této snídaně nedokážu přejíst :)))!
Ingredience:
Těsto:
- 125 g celozrnné
pšeničné mouky
- 125 g celozrnné
špaldové mouky
- 150 g bílého
jogurtu
- 50 ml olivového
oleje
- ½ lžičky soli
Náplň:
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- 450 g listového
špenátu
- sůl
- kapka smetany
- 100 g balkánského
sýra
Na dokončení
- vejce
- sezamová semínka
Začala jsem přípravou těsta. Ve velké míse jsem smíchala mouky
se solí, přidala olej, jogurt a vypracovala v hladké těsto. Zabalila jej
do potravinové fólie a dala odpočívat do lednice. Mezitím jsem si připravila
náplň. Na kapce olivového oleje jsem krátce opražila na tenké plátky
nakrájený česnek. Opravdu jen chvilku, jinak by zhořkl, stačí jej rozvonět.
Poté jsem přidala mražený listový špenát. Pokud máte čerstvý, očistěte jej a
zbavte tuhých stonků. Špenát jsem jemně osolila, přidala kapku smetany a
nechala asi 5-10 minut dusit. Odstavila jsem z plotny a slila přebytečnou
vodu. Vmíchala jsem část balkánského sýra.
Těsto jsem si rozdělila na dvě části a rozválela. Jednotlivé
části rozváleného těsta jsem přenesla na plech, který jsem předem vyložilia
pečícím papírem. Usnadní to práci, nebudete pak muset přenášet závin s náplní,
který by se mohl potrhat. Poté jsem naplnila připravenou směsí a posypala
zbytkem sýra. Těsto jsem pečlivě zavinula jako klasický štrúdl, potřela
rozšlehaným vejcem a posypala sezamovými semínky. Dejte péct do rozehřáté
trouby zhruba na 30 minut na 180 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat